De niet werkende telefoonZoals beloofd houd ik jullie op de hoogte (Update 1 dus) van het conflict met T-Mobile (zie ook T-Mobile levert een wanprestatie). Na de publicatie op dit blog kwam er nog een reactie van Barbara van T-Mobile. Niet dat die iets toevoegt, het is meer een herhaling van de vorige stelling. Lees het zelf maar even:

Hoi Jeroen, Jammer om te lezen dat je geen gebruik wenst te maken van de reparatieservice die we bieden. Ik ben me er compleet van bewust dat het niet fijn is voor jou om je toestel voor twee weken kwijt te zijn, echter zoals mijn collega Petra ook al aangaf, kan ik je geen alternatief aanbieden. Ik hoop dan ook dat je alsnog ervoor kiest om het toestel aan te melden voor reparatie. Mocht je verder andere vragen hebben, dan sta ik voor je klaar. Groetjes, Barbara

Lezen schijnt toch een puntje te zijn bij de servicedesk van T-Mobile. Daarom, en om de zaak iets simplistischer uit te leggen, een antwoord getypt. Volgens mij heel netjes.

Beste Barbara, Ik wil graag gebruik maken van de reparatieservice. Ik wil alleen niet een week zonder toestellen zitten. Om de situatie even te verduidelijken: T-Mobile levert mij een product dat niet doet wat is overeengekomen, namelijk storingsvrij bellen. T-Mobile erkent, bij monde van een medewerker van het callcentrum, dat deze storing bij hun bekend is en dat er een oplossing voor is. T-Mobile weigert een redelijke oplossing met minimale gevolgen voor mij (de klant die willen en wetens een ondeugdelijk product is verkocht). Ik blijf dus aandringen (en waar nodig sommeer ik T-Mobile) op een passende oplossing (minimaal verlies van bereikbaarheid) die tegemoet komt aan de redelijkheid en de aansprakelijkheid van T-Mobile. Tot T-Mobile die oplossing biedt zal ik de betalingen storneren en ik zal de betalingen pas weer hervatten wanneer het probleem naar tevredenheid is opgelost. In eventuele incasso procedures zal ik schriftelijk en indien nodig bij de rechtbank verweer voeren. Alle kosten die daaruit voortvloeien zal ik in rekening brengen bij T-Mobile. Met vriendelijke groeten, Jeroen M. Groot

Ik ga toch vast een van de scherpste advocaten van Nederland (hi Vincent) via Twitter wijzen op de aankomende procedure. Ondertussen heb ik begrepen dat ook mensen met een iPhone 7 last kunnen hebben van het fenomeen (en dat dit ook bekend is bij T-Mobile, die hier samen met Apple aan schijnt te werken). 

Enfin, we houden jullie als lezers van mijn digitale stek via mogelijke nieuwe Updates op de hoogte.