Klassieke Erwtensoep!

🍽 6 porties  ·  ⏱ 135 min  ·  📖 Marine Kookboek

Ingrediënten

  • 500 gr spliterwten,
  • 3 liter water,
  • 4 bouillonblokjes,
  • 500 gr. knieschijf (varken),
  • 500 gr. gerookt spek (blokjes),
  • 4 preien,
  • 2 uien,
  • 1 knolselderij,
  • 2 a 3 winterpenen,
  • 3 aardappelen,
  • bladselderij,
  • 2 rookworsten (slager!),
  • peper & zout

Bereiding

  • Doe de erwten , het water, de bouillonblokjes het spek en het vlees in een grote pan en zet dit op een matig vuur. Was, snij, schil etc. de groentes en snij ze in niet al te grove stukken (dobbelsteentjes). Voeg dit alles toe aan de soep en laat dit 3 uur zachtjes koken. Voeg de gewassen en gesneden bladselderij, de twee in schijfjes gesneden rookworsten en wat zout en peper toe. Laat dit alles nog 1 uur zachtjes koken.