Hehe, eindelijk…. hij rot op. Ja, maar niet zoals jullie denken. Bekenden (en lezers van de webhalte) weten dat ik hals over kop verliefd ben geworden. Verliefd op de zon en het warmere leven. De enige remmende factoren zijn dat ik de taal (nog) niet spreek, de kinderen het thuiswonen nog niet zijn ontstegen en we financieel ook wel een beetje nog vast zitten aan de zuigende klei van Flevoland.

Ja, hierboven staat we. De bedoeling is dat Nieke en ik langzaam maar zeker onze domicilie elders gaan vestigen. Bijna zeker is dat het Marokko gaat worden. Waar in Marokko? Nog niet zeker. Er zijn verschillende kanshebbers en factoren die daar een rol in spelen.

We hebben wel een lijstje gemaakt (we zijn van de lijstjes) waar we onze minimale eisen in hebben opgeschreven. Maar, zelfs wanneer we het lijstje afgevinkt hebben weten we nog niet zeker of het aan ons ideaal beeld gaat voldoen.

het lijstje (a work in progress)

Een ander ding wat behoorlijk meetelt is natuurlijk toegang tot de moderne medische faciliteiten. Oh, en de afstand tot het vliegveld.

En…. ja, zo kan ik bezig blijven. Of anders gezegd; zo kan ik de droom ook nog stuk redeneren. Want elke nieuwe vink op dat lijstje, elk nieuw bedenksel, is een extra struikelblok naar een zonnige toekomst. 

Daarom heb ik me het volgende voorgenomen. We gaan, voor de periode van 6 maanden, proefdraaien. De volgende keer dat we in Marokko zijn (ons vaste stekje is kamer 5324 van LTI Agadir Beach Club) gaan we, samen met onze lokale contacten, een beetje rondkijken. Ik heb via het internet al een aantal kanshebbers gezien, maar lokaal krijg je in Marokko altijd! een betere deal. Dus, of het Taghazout, Imsouane, of toch Agadir zelf gaat worden? Misschien wordt het nog wel een ander plaatsje. We gaan zien wat we tegenkomen en maken daar dan wel weer een keuze uit. 

Voorlopig is de planning om in Mei weer naar Marokko te gaan. Voor die tijd moet het lijstje wel aangepast en uitgekristalliseerd zijn en zijn alle eisen van de familieleden wel verwerkt. Ik ben benieuwd of het ook echt zo gaat gebeuren, want jullie weten dat het (hier) van het ene op het andere moment toch weer kan veranderen.

zandstrand Tilit Bay - straightfrom.nl
idyllisch zandstrandje Tilit Bay
Imsouane Plage - straightfrom.nl
Haven van Imsouane Plage