“Op deze website reageer ik mijn frustraties af. Word ik belazerd, getild of anderszins geschoffeerd dan lees je dat hier. Maar ook als iets me gewoon raakt of ontroert. Ik zal proberen het luchtig te houden, maar soms moet je er gewoon zwaar aan tillen. Dus ik doe geen beloftes.”

Koken
Kip, een marinade (voor de BBQ)

Op mijn zoektocht naar de ultieme marinade ben ik er weer eentje tegengekomen die ik aan mijn BBQ repertoire heb toegevoegd. Ik vond het wel een wat vreemde basis, yoghurt, maar het resultaat is volledig goedgekeurd door de meevreters. ingrediënten 2 flinke eetlepels volle (10%) yoghurt2 eetlepels olijfolie1 eetlepel tomatenpuree1

Meer »
snelheidsplan Meerhout - straightfrom.be
België
Het is er al een beetje over

Zo zeggen ze dat volgens mij in België wanneer ze bedoelen dat het een en ander verschrikkelijk zijn doel voorbijschiet. En, na het een paar dagen aangekeken te hebben kan ik melden dat het daadwerkelijk een beetje te ver is doorgeschoten. Voor diegenen die onder een steen (of in Nederland)

Meer »
volle pan soep - straightfrom.be
Recept!
Lekker soepje voor druilerige dagen

Buiten is het ouderwets guur weer. Je zou haast denken dat we naar de winter aan het toewerken zijn in plaats dat we naar de lente gaan. Gelukkig heb ik een prima remedie tegen de winter, een stevig en verwarmend soepje. Deze keer iets vegetarisch (ja, echt waar), uiteraard uit

Meer »
saté - straightfrom.nl
Recept!
Saté inclusief pinda saus

In de categorie Chill-to-Grill deze keer een van mijn Indische recepten, door de jaren heen aangepast en verfijnd. Het originele recept heb ik uit het “Indonesisch Kookboek – Selamat Makan” van de Koninklijke Marine wat geloof ik in 1900 kruik is geschreven. In ieder geval heeft Nederland al vele jaren

Meer »