Acili Ezme
Ingrediënten
- tros- of vleestomaten
- groene paprika’s
- rode paprika
- ingemaakte groene pepers (turşu)
- rode ui
- Peterselie
- teentjes knoflook
- eetlepels olijfolie
- eetlepel rode peperpuree (biber salçasi)
- Sap van een citroen
- theelepels Pul Biber
- theelepel sumak
- theelepel gedroogde munt
- Peper & zout
Bereiding
Doe de tomaten, de ui, de paprika, de peterselie en de peper in een keukenmachine en hak ze fijn. Ik doe dat overigens per stuk, maar experimenteer zelf wat jou het beste bevalt. Doe het gemalen spul in een vergiet, of een fijne zeef, en laat het even staan om het overtollige water eruit te laten lekken. Maak de knoflookteentjes fijn (raspen of door de knoflookpers).
Meng in een aparte kom de olijfolie, paprikapuree en het sap van de citroen samen met de kruiden. Doe de uitgelekte tomaten, uien, etcetera samen met de knoflook in een schaal.
Voeg de dressing voor de salade toe en meng het allemaal goed door elkaar. Zet het geheel in de koeling en laat de smaken lekker op elkaar inwerken. Bij het opdienen decoreren met een paar olijfjes, wat takjes peterselie en wat verspreide druppels granaatappelsap.