IMG_1604Voor luie koks. echt waar. 10 minuten werk en daarna gewoon een uurtje of 4 in de oven knallen op 100-125 graden. Een heerlijk stoofpotje waar je huis goddelijk van gaat ruiken.

Ingrediënten: Bereiding:
  • 500 gr ribstuk (kleine blokjes)
  • 4-5 flinke tomaten
  • 4-5 rode paprika’s
  • 3 dikke uien
  • 2 tenen knoflook (gerookte is erg lekker)
  • Sweet potato
  • Paprikapoeder (2 eetlepels)
  • Thijm (mag ook provinciaalse kruiden zijn)
  • Cayennepeper (1 theelepeltje)
  • Peper & zout (let op ivm bouillon)
  • bouillon blokje
  • rode wijn
  • crème fraîche
Verwarm de oven op 100 – 125 graden.
Zet een (gietijzeren) pan op een laag vuurtje en laat er een klont boter in smelten.Snij het vlees in dobbelsteentjes en doe samen met de paprikapoeder, peper, zout en een beetje bloem in een kom. Mix dit geheel zodat al het vlees redelijk door het kruidenmengsel is bedekt.Doe het vlees nu in de pan, zet het gas iets hoger en laat aanbraden.

Snij de paprika, de tomaten, de uien en de sweet patato in niet al te fijne blokjes en voeg dat toe aan het vlees. Knijp de twee tenen knoflook fijn boven de pan voeg dat ook toe.

Maak van het bouillonblokje een beetje bouillon en blus daarmee het braadgebeuren af. Voeg een plons rode wijn toe.

Schuif de pan in de voorverwarmde oven. Het geheel mag net niet koken. Laat ongeveer een uur of 4 in de oven staan en haal halverwege het deksel eraf.

Crème fraîche erdoorheen om het af te maken, serveren met rijst of aardappelpuree.

Eet Smakelijk!